PLATİN ÜYELER

GOLD ÜYELER

SİLVER ÜYELER

Yunanistan’dan küstah açıklama: Amerika Birleşik Devletlerinin arda sığınıp Erdoğan’ı hedef aldı

Son olarak Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, ülkesinin Amerika Birleşik Devletleri ile imza attığı Karşılıklı Korunma İş Birliği Uyuşması’nın kendilerini güvende sezmeleri için bir vasıta olduğunu söyledi. Açıklamalarında küstah ifadeler kullanan Dendias, Türkiye ve Başkan Erdoğan ile alakalı tahrik dolu iletiler verdi.

Yunanistan Devlet Ajansı AMNA’nın haberine göre, Dendias, Yunanistan ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki karşılıklı korunma iş birliği uyuşmasının ikinci protokolünün onaylanmasına ait Meclis Korunma ve Dış ilişkiler Komitesinde yaptığı açıklamada “Yunanistan-Amerika Birleşik Devletleri Karşılıklı Korunma İş Birliği Uyuşması, ufkumuzu açabilmemiz, likenimizi geliştirebilmemiz, bize efor vermek yerine, bizi zayıflatan fobi belirtilerine tekerrür dönmememiz için içeride tehlikesiz sezmemizi sağlayan bir vasıtadır. Yunanistan’ın, Türk-Yunan ihtilaflarının tutsağı olmaması ve Balkanlara açılması gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

YUNAN’IN DEDEAĞAÇ PLANI

Dedeağaç Limanı’na ait değerlendirmelerde de bulunan Dendias, buranın Balkanlar için bir enerji kavşağına dönüşmesinin Yunanistan için ehemmiyetli olduğunu korundu.

YUNAN, TÜRKİYE’YE KARŞI YENİDEN TAHRİK PEŞİNDE

Dendias, “Amerika Birleşik Devletlerinin askeri varlığını istiyoruz. Evet, Dedeağaç Limanı’nın ticari olmasını istemiyoruz ve bütün de bu, Erdoğan’ı rahatsız etti.” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri VE YUNANİSTAN, KARŞILIKLI KORUNMA İŞ BİRLİĞİ UYUŞMASI İMZALAMIŞTI

Yunanistan ve Amerika Birleşik Devletleri Ekim 2021’de Washington’da yenilenen Karşılıklı Korunma İş Birliği Uyuşması’nı imzalamıştı. Uyuşmaya ait Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “Bu yenileme, uyuşmanın müddetsiz olarak yürürlükte kalmasını sağlayacak ve Amerika Birleşik Devletleri eforlarının Yunanistan’daki mevcut üslerin dışında ek olarak başka üslerde de eğitim ve faaliyet göstermesine imkân tanıyacak. Bugün korunma iş birliğimizi daha da kuvvetlendiriyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

sizlere partnerbayanlar.com farkıyla sunulmuştur

açıklamaaldıamerikaBirleşikDevletlerininDÜNYA HavadisleriErdoğanhedefküstahsığınıpYunanistan