PLATİN ÜYELER

GOLD ÜYELER

SİLVER ÜYELER

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Birleşik Arap Emirliklerine resmi ziyarette bulundu

İki lider, görüşmede, ikili ilişkiler, abuhava krizi, Ukrayna ve bölgesel meseleler gibi mevzuları ele aldı.

Görüşmenin ardından ticaret, enerji, sağlık mevzularında iş birliği uyuşmaları imza atıldı.

Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid, yaptığı açıklamada, Ukrayna savaşına değinerek, ülkesinin Ukrayna’ya insani yardım yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Savaşın enerji alanındaki neticelerine de dikkati sürükleyen Muhammed bin Zayid, “Biz, her zaman enerji güvenliğini umursuyoruz. Biz de enerji tedarikçisi olduğumuz için enerji piyasasının kararı ile ilgileniyoruz. Orta Doğu ve Akdeniz’deki krizlere karşın bölge, kalkınma ve barışçıl iş birliği açısından büyük perspektiflere sahip.” ifadesini kullandı.

Muhammed bin Zayid, Birleşik Arap Emirliklerinin bu iş birliğine müteveccih şartları hazırlamak ve ödünsüz tüm taraflar ile iş birliği sağlamak için çalıştığını vurguladı.

Başbakanlık misyonuna başlamasının ardından Birleşik Arap Emirlikleri’ne üçüncü ziyaretini hakikatleştiren Miçotakis, Yunanistan’ın Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkilerini derinleştirmek istediğini bildirdi.

Miçotakis, Ukrayna savaşının ardından çıkan enerji meselesine ait, “Bu alanda iş birliğimizi daha da artırabiliriz.” dedi.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

sizlere partnerbayanlar.com farkıyla sunulmuştur

BaşbakanıBirleşikbulunduDÜNYA HavadisleriEmirliklerineMiçotakisresmiYunanistanziyarette