PLATİN ÜYELER

GOLD ÜYELER

SİLVER ÜYELER

Rusya’nın Ukrayna’yı olası işgal rotaları

Rusya-Ukrayna krizi, geçtiğimiz akşam Rusya Devlet Başkanı Putin’in açıklamaları sonrası zirveye ulaştı. Putin’in Donetsk ve Lugansk’ı tanınma kararı sonrası Rus tanklarının Ukrayna topraklarına girdiği haberi, “mümkün Ukrayna Rusya savaşı başladı” biçiminde yorumlandı. Bu açıklama da Rusya’nın işgal rotalarını ön plana çıkardı. Askeri analistler, Rusya’nın Ukrayna sınırlarının yakınında 190 bin askeri olduğunu ve böylece çok noktadan saldırıya geçebileceğini açıklarken muhtemel işgal rotalarını şu şekilde belirledi; ABD merkezli CNA araştırma kuruluşundan Michael Kofman’a göre, Rusya’nın hedefi Ukrayna’da bütün rejim değişikliği ise, kuzeyden bir saldırısı gerçekleştirmesi epeyce muhtemel bir şart. Rusya’nın, Belarus’ta uzun menzilli müşterek askeri tatbikatlar için İskender kısa menzilli füzeler ve onlarca roketatarın yanı sıra Su-25 kara hamle uçakları ve Su-35 avcı uçaklarıyla donatılmış 35 bin askeri bulunuyor. Uluslararası Stratejik Çalışmalar Enstitüsü’nden Ben Barry’ye göre, Rusya bir işgal başlatırsa, Kırım epeyce kesin bir yol. 

Barry’ye kadar, bir kara savaşı Ukrayna’nın derinliklerine hızla ilerlemeye niyetlenmek için yoğun topçu desteğine sahip kuvvetli zırhlı birlikler gerektirecek.
Ancak, Rusya’nın Kırım’dan Kiev’e ilerleyişi, Dinyeper Nehri’nin doğusunda çok sayıda Ukraynalı askeri mahsur bırakabilir. Hem Rus sonuç gemileri, personel, zırhlı araçlar ve belli başlı muharebe tanklarını konuşlandırma yeteneğine sahip. Luhansk ve Donetsk’te Rusya’nın ilerlemesine tezgâhtar olabilecek takriben 15 bin ayrılıkçı olduğu düşünülüyor. Ukrayna ise sayının daha yüksek olduğunu açıkladı. aynı zamanda Rusya’nın, Rostov bölgesinde sınırda kalıcı olarak konuşlanmış takriben 10 bin askeri bulunuyor. Askeri analistlere göre, Rusya eğer doğudan saldıracak olursa, birliklerin Kırım’a doğru ilerleyerek Ukrayna’nın güneydoğu kıyısı baştan başa bir kara köprüsü oluşturması olası görünüyor. Keza bu birlikler,  Belgorod’dan Kharkiv’e ve Kremençuk’a geçebilir. sizlere partnerbayanlar.com farkıyla sunulmuştur

işgalolasırotarotalarıRusyasavaşUkrayna