PLATİN ÜYELER

GOLD ÜYELER

SİLVER ÜYELER

Myanmar’da “gölge hükumet”deri direniş eforları için şok açıklama

France 24’e konuşan Duwa Lashi La, Milli Birlik Hükümeti’nin “hukuki” olduğunu, bir sene içinde “sayısız güçlüğe karşın” askeri ve yönetimsel olarak ehemmiyetli galibiyetler elde ettiğini söyledi.

“Ulus korunma eforlarının” şu anda Myanmar’ın yüzde 15’ini hakimiyet ettiğini, kavmi direniş eforlarıyla beraber bu oranın “neredeyse yüzde 50’ye” eriştiğini iddia eden Duwa Lashi La, kendilerine destek veren kavmi direniş teşkilatlarına teşekkür etti.

Duwa Lashi La, “korunma savaşını” duyurmalarından bu yana 8 ay geçtiğini, askeri ve politik olarak “büyük ilerleme” kaydettiklerini belirterek, “ulus korunma eforlarının” orduya daha tesirli bir biçimde sabretmek için bir hayli bireyle bağlaşık olduğunu dile getirdi.

İnsanların orduyu “tamamen yalanladığını”, serbestlik, denklik, demokrasi ve barış istediklerini vurgulayan Duwa Lashi La, her türlü mecradan insanlarla bağlantı kurmayı sürdürdüklerini söyledi.

Myanmar ordusu, 8 Kasım 2020 tercihlerinde şike yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede politik gerilimin yükselmesinin ardından 1 Şubat 2021’de idareye el koymuştu.

Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere pek çok yetkiliyi ve iktidar partisi idareyicisini nezaretine almış ve bir seneliğine fantastik hal duyuru etmişti.

Bu tarihten itibaren bazı kentlerde düşük yoğunluklu ayaklanmalar oldu, kırsal alanlarda, özellikle kavmi azınlık milislerinin hükümet birlikleriyle karşı karşıya geldiği hudut bölgelerinde daha ciddi çatışmalar yaşandı.

Askeri idareye karşı bir hayli yerde “ulus korunma eforları” heyetti ancak çoğunlukla yerel olarak faaliyet gösteren bu eforlar ufak çaplı vurkaç işlemleri yürütüyor.

Gölge hükümetin pek çok azası ise Myanmar içinde saklanıyor veya sürgünde yaşıyor.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

sizlere partnerbayanlar.com farkıyla sunulmuştur

açıklamadirenişDÜNYA HavadisleriDuwa Lashi LaeforlarıgölgehükumetiçinMyanmar