PLATİN ÜYELER

GOLD ÜYELER

SİLVER ÜYELER

Litvanya Cumhurbaşkanı Nauseda’dan Macron’a sert tepki

Litvanya Cumhurbaşkanı Nauseda, Macron ’un “Avrupa politik topluluğu” teklifine ait basın üyelerine değerlendirmelerde bulundu.

Nauseda, fikir alışverişi için “birliğe paralel politik toplulukların kurulmasına” sıcak baktığını ancak “Avrupa politik topluluğu” fikrini, Ukrayna ’ya adaylık statüsü verilmesi güzergahında politik istemin belirgin noksanlığını örtbas etme teşebbüsü olarak gördüğünü belirtti.

Nauseda, Fransa ’nın mevzubahisi teklifinin Ukrayna saflarında hayal kırıklıklarına yol açabileceğine işaret ederek “Bu netlikle iyi değil ve bence böyle teklifler yapmadan evvel biri Ukrayna ’ya böyle teklifler hakkındaki fikrini ve bunların temennilerini karşılayıp karşılamadığını sormalı.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Nauseda, Macron ’un Ukrayna ’nın adaylık sürecinin bitirilmesinin seneler alabileceğine ait açıklamaları karşısında “hayal kırıklığına uğramadığını” aksine bu gidişatın farkında olduğunu vurguladı.

MACRON’UN TEKLİF

Macron, Avrupa’nın Geleceği Konferansı’nın dünkü kapanış konuşmasında, Ukrayna’nın AB azalığının seneler süreceğini belirterek Ukrayna gibi AB ile aynı bedelleri paylaşan ülkelerin abone olmak yerine “Avrupa politik topluluğu” çatısı altında birleşebileceği güzergahında bir teklif yapmıştı.

Ukrayna, 28 Şubat’ta AB ’ye azalık müracaatı yapmıştı. Ukrayna ’nın adaylık müracaatını araştıran AB Komiteyi ’nun haziranda görüş bildirmesi bekleniyor.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

sizlere partnerbayanlar.com farkıyla sunulmuştur

CumhurbaşkanıDÜNYA Havadisleriemmanuel macronGitanas NausedaLitvanyaMacronNausedatepki