PLATİN ÜYELER

GOLD ÜYELER

SİLVER ÜYELER

İsrail’den 1100 Filistinliye Kudüs’e giriş yasağı

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu’nun KAN haberine göre, İsrail güvenlik teşkilatı, yaşanan son hamlelerin ardından “faillerin yakınlarına bazı yaptırımlar uygulanmasına ve çalışma izinlerinin iptal edilmesine” karar verdi.

Aralarında İsrail’in Beni Brak, Tel Aviv ve Elad kentlerindeki hamlelerin faillerinin birinci ve ikinci dereceden yakınlarının da bulunduğu 1100 Filistinlinin İsrail’e girişinin menedildiği aktarıldı.

İsrail hükümetinin Filistin topraklarındaki işlemlerinin koordinatörü Gassan Alyan’la ortaklaşa alınan karar gereği, mevzubahisi bireylerin Mescid-i Aksa’da namaz kılma, aile ziyareti veya sağlık gibi nedenlerle Kudüs’e giriş izinlerinin de iptal edildiği kaydolundu.

Tel Aviv idaresinin Batı Şeria’da yaşayan Filistinlilerin, İsrail ve Kudüs’e giriş izinlerini iptal etmesi ilk kere yaşanan bir vaziyet değil.

İsrail güvenlik üniteleri bu gibi gidişatları bahane göstererek, yargılamalarda bulunduğu Filistinlilerin ailelerinin konutlarını devirme, giriş izinlerini iptal etme gibi toplu cezalandırma usulleri uyguluyor.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

sizlere partnerbayanlar.com farkıyla sunulmuştur

DÜNYA HavadisleriFilistinliyeGirişİsrailKudüsyasağı