PLATİN ÜYELER

GOLD ÜYELER

SİLVER ÜYELER

İsrail’de Başbakan Bennet ile Netanyahu arasında restleşme

İsrail Meclisinin Knesset yaz yarıyılı açılışının gündeminde geçen ay sağcı bir milletvekilinin takviyesini sürüklemesiyle Meclisteki çoğunluğu kaybeden Naftali Bennett başbakanlığındaki “hükümetin düşmesi” sorunu vardı.

Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre Bennett, partisinin grup buluşmasında, “Hükümeti ve ortak yönetimi gözetmek ve belki de genişletmek için elimizden geleni yapmalıyız.” dedi.

Politik kararsızlığın, ülke için sıhhatli olmadığını aktaran Bennett, “Büyük bir terör dalgasıyla karşı karşıyayız. Bu geminin tutarlı bir biçimde izlemesine ve mesullük almasına lüzumumuz var. Ortak Yönetimi kuvvetlendirmek çok ehemmiyetli.” diye konuştu.

Netanyahu ise Meclis Genel Heyetinde yaptığı konuşmada, mevcut hükümetin “derin politik kriz” sebebiyle işlevsiz hale geldiğini ve terörle gayret etmediğini korundu.

Bennett’e seslenen Netanyahu, “Bu iş bitti Naftali. İsrailliler caddeye çıkmaya korkuyor. Başkanlık ettiğin hükümetin, kısa ve yozlaşmış macerayı sona erdi.” ifadelerini kullandı.

Likud Partisi lideri ve daha önceki Başbakan Netanyahu’nun, hükümeti düşürmeye ve yine erken tercihe giderek iktidarı ele geçirmeye çalıştığı belirtiliyor.

Knesset’te yer alan 120 milletvekili, Bennett hükümeti ile muhalefet partileri arasında yarı yarıya paylaşılıyor.

Times of Israel haber sitesi, Knesset’te 4 sandalyesi olan Birleşik Arap Listesi’nin takviyesini sürüklemesi halinde Bennett hükümetinin çoğunluğunu kaybedeceğini korunuyor olsa da İsrail muhalefetinin hükümeti düşürmesi için hala bazı reylere gereksinimi olduğu söyleniyor.

İsrail hükümeti, mart ayından bu yana İsraillileri hedef alan hücumları önleyememekle yargılanıyor.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

sizlere partnerbayanlar.com farkıyla sunulmuştur

arasındaBaşbakanbennetDÜNYA HavadisleriİsrailNetanyahurestleşme