Warning: file_get_contents(https://geliyomhe.org/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 521 in /home/paanlar/public_html/wp-content/plugins/better-amp-master/template/header.php on line 63

İsrail askerleri, Nablus’ta 8 Filistinliyi yaraladı

Anadolu Ajansı muhabirinin aldığı bilgiye göre, İsrail ordusu gözetmesindeki Yahudi meskenciler, otobüsle baskın tertip ettikleri Nablus kentindeki Yusuf türbesine yöneldi.

Türbe yakınlarındaki Amman Caddesi’ni kapatmak isteyen Filistinliler, İsrail ordusuna ait taşıtları, molotofkokteyli ve taş atarak durdurmak istedi. İsrail askerleri de asıl ve plastik kurşunlarla Filistinlilere ateş açtı, göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları kullandı.

Filistin Kızılay Acil Servis Müdürü Ahmed Cibril, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, çıkan reylerde 8 Filistinlinin İsrail askerleri tarafından açılan ateş neticeyi asıl ve plastik kurşunlarla yaralandığını, 13 Filistinlinin de kullanılan yoğun gaz bombalarından etkilendiğini aktardı.

Cibril, aralarında asıl kurşun ile yaralanan bir gencin de bulunduğu 3 bireyin Nablus’taki Rafidya Sağlık Kurumuna kaldırıldığını söyledi.

“Yusuf Türbesi”

Nablus’un doğusunda bulunan “Yusuf Türbesi”, Yahudiler tarafından kutsal bir mekan olarak kabul ediliyor. Yahudiler, Yusuf Peygamberin kemiklerinin Mısır’dan getirilip burada defnedildiğine inanıyor.

Filistinli tarihi eser uzmanları ise türbenin birkaç asırlık geçmişi olduğunu ve Hazreti Yusuf’a değil, Yusuf Duveykat adlı Müslüman bir alime ait olduğunu iddia ediyor.

İsrail içinde son 3 haftada tertip edilen 4 hamlede 14 İsrailli yaşamını kaybetmişti. İsrail ordusunun, Batı Şeria’da tertip ettiği baskınların ardından bölgedeki şiddet vakaları çoğalmış, bu süreçte en az 20 Filistinli yaşamını kaybetmişti.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

sizlere partnerbayanlar.com farkıyla sunulmuştur

askerleriDÜNYA HavadislerifilistinFilistinliyiİsrailNablusyaraladı