PLATİN ÜYELER

GOLD ÜYELER

SİLVER ÜYELER

İngiltere ve Fransa’dan Al Jazeera muhabirinin vefatına ait soruşturma çağrısı

İngiltere’nin Güney Asya ve İngiliz Uluslar Topluluğundan Mesul Devlet Bakanı Lord Tarık Ahmed, Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun tecrübeli kadın muhabiri ve Amerika Birleşik Devletleri yurttaşı Ebu Akile’nin İsrail askerlerinin açtığı ateşle öldürülmesine tepki gösterdi.

İNGİLTERE’DEN SORUŞTURMA ÇAĞRISI

Ahmed, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Ünlü Al Jazeera gazetecisi Ebu Akile’nin Cenin’de öldürüldüğünü dinlemek şoke etti. Bütün bir soruşturma gerekiyor. Gazeteciler, çatışma bölgelerinde hayati işler reelleştirdikleri için ve medya serbestliğini küresel olarak korunmak için korunmalı.” ifadelerini kullandı.

FRANSA’DAN KINAMA

Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da Al Jazeera televizyonunun tecrübeli muhabiri Ebu Akile’nin Batı Şeria’da misyonu sırasında öldürülmesi kınandı ve mevzubahisi hadise “şoke edici” olarak nitelendirildi.

Açıklamada, muhtemel olan en kısa zamanda, gazetecinin vefatına ait şartların aydınlatılması için saydam soruşturma başlatılması çağrısı yapıldı.

Gazetecinin ailesine başsağlığı dileklerine yer verilen açıklamada, yaralanan gazeteci Ali es-Sumudi için de acil şifa temenni edildi.

 

KAYNAK: Anadolu Ajansı

sizlere partnerbayanlar.com farkıyla sunulmuştur

çağrısıDÜNYA HavadisleriFransaingiltereJazeeramuhabirininsoruşturmavefatına