PLATİN ÜYELER

GOLD ÜYELER

SİLVER ÜYELER

Almanya’dan Rusya Ukrayna savaşı açıklaması

Scholz, Macron ile tertip ettiği ortak basın buluşmasında, Rusya-Ukrayna Savaşı ’na değinerek, “Tarihte bir dönüm noktası yaşadık” dedi. Almanya Başbakanı Olaf Scolz ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya ’nın başşehri Berlin’de toplanarak, Ukrayna ’daki savaş, ikili ve bölgesel mevzuları ele aldı. Görüşmenin ardından tertip edilen ortak basın buluşmasından konuşan Scholz, Ukrayna ’daki savaşın dağılmaması için Rusya ’ya dönük ambargolar ve yaptırımlar uyguladıklarını ifade ederek, Ukrayna ’ya da askeri ve ekonomik destek sağladıklarını belirtti.

Hiç kimsenin Ukrayna’da savaşın patlak vereceğini veya bunun neticesinde “binlerce bireyin vefat ve imha yaşayacağını” öğrenemeyeceğini ifade eden Scholz, “Tarihte bir dönüm noktası yaşadık” dedi.

Avrupa ’nın geleceğinin güçlü bir birliktelikle olası olduğuna değinen Scholz, “Ukrayna Avrupa ailesine aittir. Ukrayna’daki savaş bizi bir araya getiriyor. Zira beraber hareket etkeniz gerekiyor. Birliğimizden gelen muazzam eforu yaşıyoruz” dedi.

Savaşı tamamlamak için süratli hareket edilmesi gerektiğini açıklayan Scholz, “Rusya, askerlerini Ukrayna’dan sürüklemeli. Ukrayna, dikte edilmiş bir sulhu kabul etmeyecek” dedi.
Almanya-Fransa arkadaşlığı itici efor olarak her zamankinden daha ehemmiyetli olduğunu vurgulayan Scholz, “Bu, Avrupa için ‘yeni ivme ’ ile alakalı. Rusya’nın ‘vahim saldırganlık savaşı ’ Avrupalı ortaklarını bir araya getiriyor” ifadelerini kullandı.

Yine Fransa Cumhurbaşkanı seçilen ve ilk yurtdışı ziyaretini Almanya ’ya tertip eden Macron ise, Ukrayna’da mütarekenin sağlamasının ehemmiyetine değinerek, savaşın dağılmaması için Almanya ile Fransa ’nın ortak çalışma yürüttüklerini açıkladı. Macron, demokrasiyi gözetmenin ehemmiyetli olduğunu vurguladı.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

sizlere partnerbayanlar.com farkıyla sunulmuştur

açıklamasıAlmanyaDÜNYA HavadisleriRusyarusya ukrayna savaşısavaşıUkrayna